sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

No...

Possu on syönyt taas koko viikonlopun kauheesti herkkuja.. En jaksa ees luetella.

NO? Mitä sanotte? Antaa tulla... haukkuja, rangaistuksia, lunta niskaan, nuhdesaarnoja....


Tiiäättekö mitä?

Musta tuntuu, että Osakainen on oikeessa siinä, että herkkukielto vaan yllyttää herkuttelemaan. Varsinkin ku on tämmönen niin makeenperso, niinku Possu on... Kun ajatteleekin, että ei sais syödä makeeta, niin entistä enemmän rupee tekee mieli. Ja sit repsahtaa kunnolla (joka päivä)...

Mitä, jos muutettais sääntöjä niin, että joka päivä SAA (ei siis tietenkään pakko, ja parempi jos ei) syödä yhden jonkun pienen herkkupalan. Vaikka päiväkahvilla. 1-2 keksiä, tai suklaavanukas tai jäätelö tai kakkupala tai jotain. Mut kohtuudella siis. Ja vain sillo kerran päivässä. Muuten Possu pyrkis syömään säännöllisesti ja vähän kerralla ja tarpeeks usein.

Miltä Kuulostaa? Mitä sanotte?

Mitä sanoo Anonyymi??? Että v:n itsepetosta taas, vai mitä?! ;)

10 kommenttia:

Jagulaari kirjoitti...

Kuule, ennen kuin mä olin ehtinyt lukea sun kirjoituksen puolta väliä pidemmälle, niin mä ajattelin ehdottaa, että mitäs jos kokeillaan sitä, että saakin syödä herkkuja, puretaan koko ehdoton herkkukielto?

(Musta tuntuu, että tulee lisää kiloja jo siitä, kun katselen Jarkko Aholaa, Roope Salmista ja Waltteri Torikkaa....)

Niin, siis palataan asiaan. Jos kokeillaan sitä, että puretaan se ehdoton herkkukielto ja sovitaan, että jos herkuttaa, niin herkun päivässä saa syödä. Huom. SAA. Ei oo pakko, jos ei halua.

Ja sen herkun voi sitten käydä kuluttamassa vaikka lenkillä tai uimassa tai miten nyt kukakin tahtoo tehdä.

Ja sitä paitsi; ei tässä enää tiedä mikä on hyväksi ja mikä ei; tänään saat syödä sitä ja tänään se on suunnilleen vaarallista ja siihen voi kuolla! Edes omaa maalaisjärkeään ei voi enää käyttää, ei auta sekään.

Possu Munkki kirjoitti...

Joo. Mut se Osakaisen keksimä vois olla hyvä pitää voimassa, että joka herkusta on syötävä tomaatti tai porkkana. Ei nimittäin jaksakaan sitten niin paljon vetää enää lisää, kun on ähkyssä jostain porkkanoista. Niinkin vois ehkä ajatella, että söis ensin sen porkkanan ennen ku herkkua, mut eihän niitä porkkanoita nyt aina voi taskussa olla.

Jaa, ei kai sitä määräystä ilman Osakaisen lupaa vois peruakaan, kun se kerta vappuaattoon asti on määrätty ;)

Jaa, pitääkin syödä tässä kasvisrästit iltapalaksi. Salaatti käy varmaan porkkanoista ja tomaateista? Ja onhan siinä salaatissa tomaattiakin.

Ja ehkä vois pitää voimassa kuitenkin sen, että syömiset kirjataan ylös. Rajoittaa ehkä vähän kuitenkin, kun tuo kaikki tänne kauhisteltavaksi? Paitsi en tänään. ;) Huomenna alkaa taas ;DD

Anonyymi kirjoitti...

haha mitä sanon :D vois joo aatella et tuun tänne riehumaa itsepetoksesta mut en itteasias.. mie sanon kokemuksesta et totaalikieltäytyminen ei toimi. montakohan kertaa homma kaatu parin päivän sisällä ku nii ehottomasti kielsin kaiken iteltäni.

siks sillon päätin et saan syyä vähän, mut mun piti ensin miettiä kolmesti, että "kannattaako?". yleesähän neuvotaa ajattelemaa että tekeekö oikeasti mieli ja totta helvetissähän mun teki mieli, mutta siks just himojen iskiessä pyrin miettimää, et kannattaako mun oikeasti syyä ja olla kauempana tavotteestani... aina ei toiminu, useimmiten kyllä.

sanoisin et joku pieni herkku on okei, just ehkä pari keksiä mut kakkupala on liikaa, säästäsin ne sellasii spesiaalitilaisuuksiin (siis vaik synttärit). koska mieti, pariki kertaa viikossa jos kakkupala on päivän herkku niin eihän se pala näytä isolta siinä lautasella mutta pieniki pala on ku fiat punto, tilaihme, mutta tosin kaloreille. jätski ei kuulosta isolta herkulta mutta kun alkaa kaloreita kattoa niin kyllä siinäkin on aivan pirusti. sen pistäsin alkuun max. 2krt/vko. koska jos jätski ois jokapäivän herkku, ni vaik syömiset ois muute ok, niin jätskin avulla se paino ei välttis nousis vaa todnäk pysyis paikallaa. pudotustahan tässä haetaa joten musta kaks keksiä ois iha maksimi. mieluiten ei ollenkaa kuten kirjotitki.

joskus havaitsin hyväks, et ostin pullon laittilimpparia, josta otin huikan jos makeanhimo iski. seki autto mut aspartaamin takia en sitäkää viiti oikee nykyää juua. plus et mulla se buustaa mättämää normiruokaa ilman kontrollia, joten pakko jättää kauppaa..

mulla oli myös ruokapäiväkirja tässä koneella, johon kirjotin vihreellä hyvät safkat ja punasella huonot. listaa plärätessä huomaa nopeasti paljonko punaista siellä välkkyy.

ainii ja viitateen tuonne ylös ^ "Rajoittaa ehkä vähän kuitenkin, kun tuo kaikki tänne kauhisteltavaksi? Paitsi en tänään. ;) __Huomenna alkaa taas ;DD_____" AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARH alota tänään, jostain luin hyvän teksin mikä liitty just tähä et "jos päivään on kuulunu jo herkkuja ni koko päivä on sit pilalla"... että "jos tiputat puhelimen maahan ja siihen tulee särö ni ethä sä heitä sitä uuestaa jotta se menis varmasti hajalle". ei se et syö päivällä pullan oikeuta sitä et sit saa syödä loppupäivän miten sattuu.

tähtäisit kunnon elämäntaparemonttiin, sellaseen syömiseen joka samalla keventää, mutta jota voit noudattaa loppuelämäs.

taidan kohta ansaita tän blogin pisimpien viestien kirjottajan tittelin jos tällä menolla jatkasin..

ainii pakko viel loppuu sanoo et sokeroimaton mehukeitto ja marjat on ku karkkia. kuulostaa tosi tylsälle, mut se on ruuan jälkee loistava jälkkäri, makeeta mut on vielä terveellistäki. kuulostaa tosi tylsälle mut voisit iha piruuttas kokeilla, hyvää on.

ei hitto nyt kyl lopetan.

Anonyymi kirjoitti...

mehukeitto ja marjat kuulostaa niin tylsälle et se piti sanoo peräti kaks kertaa :: D nukkumaa varmaa pitäs mennä.

Possu Munkki kirjoitti...

Näinpä just. Mut kakkupaloissaki on eroja. Se voi olla ohut pala vaikka jotain tiikerikakkuu tai piimäkakkuu tai sit iso täytekakkupala. Ja keksi voi olla vaikka joku kauhee kaloripommi suklaakeksi, melkein veikkaisin, että se pieni piimäkakkupala on silloin pienempi paha. Ja jätski voi olla surkeen pieni eskimopuikko tai sit joku Magnum-kaloripommi ;)

HelvetinPöllö kirjoitti...

Johan on Possu Munkkia ruoskittu ;) Oikein kipeetä tekee ihan vaan myötätunnosta.
Miten se Anonyymi noin on ottanut Possu Munkin kynsiinsä - ei liika ruoskiminenkaan tulosta tuota, siitä nousee helposti kapinamieli, vaikka omasta itsestä onkin kyse. Sitä mieltä on HelvetinPöllö ja AM.

J.B kirjoitti...

Laihtuminenhan on loppujen lopuksi kiinni kaloreista, joten miksi et voisi muokata ruokavaliotasi niin, että vaikka 200- 300 kcal vuorokaudesta olisi varattu herkuille. Siihen mahtuu kuitenkin ihan kohtuullisesti herkkuja, mutta se olisi helppo ottaa jostain muusta ruoasta. Sitä voisi myös pitää ihan ehdottomana ylärajana.

Minusta voisit myös enemmän suunnitella syömisiäsi ja juuri siinä mielessä, että sanot itsellesi, että saat vaikka illalla ne tietyt herkut, mutta et mitään muuta. Minun on ainakin paljon helpompi pysyä kohtuudessa, jos lähitulevaisuudessa odottaa jokin pieni palkinto. Jos ajattelen, ettei ikinä saa mitään, niin sitten pitää heti saada jotakin "vielä viimeisen kerran"!

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Mahtavia kommentteja, tässä on meidän ehdotuksemme: Nauti joka palasta, minkä syöt! Kunnioita kehoasi, anna sille parasta, olet ansainnut vain parasta. Kaikkein eniten iloa tuottaa kauneus. Nauti luonnosta, kevään kukista, linnun laulusta, liikunnasta. Pue yllesi kaunis vaate joka päivä, panosta ulkonäöstä huolehtimiseen, se tuottaa hyvää mieltä! Tapaa ystäviä mukavien harrastusten merkeissä, se voimaannuttaa. Lopeta itsesi moittiminen, sen sijaan kiitä itseäsi, oikein peilin edessä. Iloista viikkoa!

Possu Munkki kirjoitti...

Anonyymillä on ihan hyviä vinkkejä, ja on kiva kuulla kokemuksia, miten oot laihduttanu. Ite söin yhteen aikaan mehukeittoa maustamattoman jugurtin kans, mut sit kyllästyin. Vois ehkä joskus taas kokeilla.

J.B. Makeen kanssa voisin tosiaan yrittää opetella kohtuullisuutta, ja sallia itelleni herkkupalan joskus..

Osakainen kirjoitti...

Ehdoton herkkukielto ehdottomasti pois ja porkkanat kehiin. Ei kiellettyjä hedelmiä vaan nautintoa kuten Sininen Sohva ehdottaa.