perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kutsut pidetty

Kutsut pidetty. Possu oli omasta mielestään aika kiltisti. Söi vieraiden kans vaan pari valmista voileipää, pienen palan jäätelöä ja suklaakakkua (ne kuuluivat yhteen) ja muutaman (n. 8 kpl) suklaakarkin. Tarjottavat meni kaikki ja loput karkit Possu antoi mukaan.  Töissä Possu kieltäytyi kaikista tarjotuista herkuista. Ruuaksi oli kanakastiketta, riisiä ja salaattia.

Tämä oli siis erityispäivä, koska oli vieraita. Sillon saa vähän herkutella, eikös? Ja arvatkaa mitä! nyt tuli syötyä Possun karkkijemmat tyhjiksi, joten kotona ei ole enää houkuttimia.

6 kommenttia:

Jagulaari kirjoitti...

No nyt ei kuulosta minusta pahasta Possu Munkinkaan päivä, huolimatta siitä, että on ollut vieraita ja on tarjonnut heille herkkuja.

Kyllä minusta pitää voidaa vieraiden kanssa vähän herkutella, ihan niinkuin kylässäkin. Kohtuus toki kaikessa, ja tänään on ollut kohttuss mukana hommassa.

Ja hienoa on minusta se, että karkkijemmat on tyhjänä. Nyt pidät pintasi ja pidät ne karkki- ja herkkujemmat tyhjänä!

Et vaan kertakaikkiaan osta kotiin vierasvaraa, niin kuin ei ole meilläkään. Jos joku ilmoittaa tulevansa käymään, niin sanot reilusti, että tervetuloa, kahvit keitän, mutta pullaa ei ole, tuo tullessas, jos haluat. Yllättävän moni muuten ei edes halua kahvipullaa, mutta ottaa sitä kohteliaisuudesta, kun emäntä on sitä pöytään laittanut - uskokaa pois :D
Eipä nimittäin tuo tullessaankaan, kun pyytää tuomaan... ;)

Sinisen sohvan emäntä ja isäntä kirjoitti...

Olemme tässä tuumailleet asiaa. Moittiminen itsensä tai laihiskumppanin, luo vain mielipahaa ja masentaa. Useimmat sortuvat sen jälkeen mättämään entistä enemmän epäterveellistä evästä, kun kerran epäonnistuin enkä onnistu ikinä...kauhea oravanpyörä! Paljon parempi tulos tulee ja hyvällä mielellä, kun katsoo eteenpäin ja yritää parhaansa, kannustaa itseään ja toisia! Kannataa laatia BUDJETTI: 1. joko suunnitella jokaiselle päivälle täsmällinen ruokaraha, jolla maksetaan päivän syömiset. Jos ostaa jätskiä, jää vähemmän rahaa ruokaan ja kummalla jaksaa paremmnin? 2. Päättää paljonko energiaa päivässä syö ja pitää siitä kiinni, tiukasti. Sama sääntö, piparissa esim. Domino on 50 kaloria, yhdessä ja se sitten vähennetään ruoasta, olisko omena verran? Mistäs ne vitamiinit ja hivenaineet sitten otetaan? 3. Kirjanpito on tärkeä tässäkin ja rehellisyys, itselle. 4. Herkut ja napostelut kannattaa miettiä tosi tarkkaan, mitä sopii pistellä vapaasti. Suosittelemme esim. marjoja, kurkkua, kukkakaalia ja tietysti vettä...kurkku- tai sitruunavesi maistuu raikkalta! No, sitruuna happamana on sitten harvinainen juttu hampaiden eroosioriskin vuoksi. 5. kun lankeaa ei saa jäädä murheen laaksoon tapahtunutta märehtimään. Uusi päivä, uusi alku! Ja aina voi tehdä korjausliikkeen, pitää kevyen hedelmäpäivän, liikkua ja juoda vettä.6. Kaikesta onnistumisesta kannattaa palkita itseään! Kukkia luonnosta tai kaupasta, joka päivä tukka nätisti ja kivat vaatteet päälle... kaikki itsensä huolehtiminen luo hyvää oloa. 7. Ystävien tapaaminen mukavan tekemisen puitteissa on aina kivaa. Eväät voi aina itse tehdä itselleen, jos epäilee ettei sopivaa löydy.

Possu Munkki kirjoitti...

On mulla pussi raakapakastepullaa pakkasessa.
Ei Possu jaksa suunnitella mitään etukäteen, Possu on hetken lapsi. Mutta ihan hyvä idea, noin suunnilleen, mutu-tuntumalla toteutettuna.

Jagulaari kirjoitti...

Sinisellä sohvalla puhutaan taas asiaa - niin kuin aina!

Palautteen antaminen ja moittiminen on kaksi eri asiaa, minun mielestä; ja niin pitkään kuin minäkin ehdin työssä olla ennen sairaslomaani, niin ehdin kyllä palautetta saada niin esimiehiltä kuin asiakkailtakin, mutta en kyllä moitteita koskaan, kun asiaa oikein mietin. Työnantaja kyllä sai moitteita useinkin ;)

Vanha totuushan on, että kiittämällä saa parempia tuloksia kuin haukkumalla :D

Osakainen kirjoitti...

Sininen Sohva puhuu taas asiaa eli kiitosta kehiin. Suunnittelu kuulostaa aika hankalalta toteuttaa. Lisää vain niitä hevijuttuja, sekä hedelminä ja vihanneksina että musiikkina ja sitä protskua.

Possu Munkki kirjoitti...

Ostin tänään banaaneja ja tomaatteja. Aikas heviä!