tiistai 12. elokuuta 2014

Pimeä elokuun yö

Helteiden jälkeen voimat palaa pikkuhiljaa. Aloitin ryhtilikkeen pesemällä ikkunat!Lisäksi vein matot ulos, pesin lattiat, patterintaustat, ovet ja wc-pesutilat, jopa lattiakaivon tyhjensin töhnästä, pyykkäsin, silitin. Tuliskohan tästä vaikka ihan jo luukku Vuoden 2014 Siivousjoulukalenteriin? ;)

**

Ulkona on pimeää. Loistaa sekä tähdet että kuu. Onneksi ei ole vielä katuvaloja, vain naapurin pihavalo häiritsi tunnelmaa, kun kävin tähyilemässä tähdenlentoja ja niitä *perse- (possumunkki punastuu) juttuja, mitä ne olikaan, mitä Iltasanomat kertoi taivaalla tänä yönä näkyvän. Ei Possu nähnyt, vaikka kävi sekä etu- että takapihalla tiirailemassa. Jokunen välähdys näkyi kuitenkin kaukana. ehkä ne oli niitä elosalamoita, joita  myös piti näkyä. Possumunkin katse kirkastuu ; sentään jotakin lehdessä mainittua nähty! Ja olihan kirkas tähtitaivas ihan itsessäänkin jo upea näky. Tunnelma melkein kuin uutena vuonna.
ja mikä ihana raikas viileys ulkona. Ja miten kiva tulla pimeästä ja viileästä sisälle lämpimään ja valoisaan (sekä siivottuun!) kotiin! Ihana, pimeä elokuun yö, siinä on sitä jotakin!


*Ne oli perseidejä Possumunkki tarkisti.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vihdoinkin katkottomat yöunet!

Jenkkis

Possu Munkki kirjoitti...

Jeps. Viime yönä nukuin kans hyvin :)

Osakainen kirjoitti...

On se luukku tuollainen siivousjuttu. Nitä persjuttuja lienee suht vaikea nähdä ainakaan kaupungissa, kun valoja on kaikkialla.

Possu Munkki kirjoitti...

Meillä onneks vielä säästetään katuvaloissa. On saanut monena yönä katsella tähtiä.