tiistai 17. joulukuuta 2013

Vaihteeksi lukuvinkki

Ootteko lukeneet kirjaa Pekka Hiltusen kirjaa nimeltä Iso?

Possu lukee sitä parastaikaa. Liekö painonvartioiden kiellettyjen kirjojen listalla? Kertoo Annista, joka käy painonhallintaryhmässä, mutta samalla protestoi tätä laihuusmuottia, johon jokaisen olisi mahduttava. Anni on ryhmän pahis, joka uskaltaa sanoa ääneen toisenlaiset mielipiteensä.

Todella virkistävä lukukokemus! Ja toisaalta hyvin realistisesti kuvattu mm. nettipalstojen ja sanomalehtien läskiviha, sekä muut ihmisten ennakkoluulot ylipainoisia kohtaan. Ihanaa, että joku uskaltaa tuoda välillä tällaistakin näkökulmaa esiin. nauroin itsekseni kohdassa, jossa Anni söi näyttävästi jäätelöä uhoten mielessään, että "katsokaa nyt, kun läski syö!"

Olen noin puolessavälissä kirjaa, ja jännään miten se päättyy. Kirjan opetus voisi olla näin puoleen väliin luettuna ainakin se, että arvosta itseäsi, olitpa minkäpainoinen hyvänsä, äläkä arvostele muitakaan tullaisten ulkoisten seikkojen, kuten painon perusteella.
Onko tämä kirjoitus ristiriidassa Possumunkin bloginkin alkuperäisen tarkoituksen kanssa? Sehän oli sitä epätoivoista laihduttamista keinoja kaihtamatta. Ja siihen varmaan palataankin taas joulun ja uudenvuoden pyhien jälkeen, mutta siitä huolimatta : Arvostetaan kaikki toisiamme!!

3 kommenttia:

Pii Sami kirjoitti...

Mä oon ajatellu lukee ton kirjan, mut yllättäen en oo saanu vielä aikaseksi :) älä paljasta loppuhuipennusta ;)

Pipari tuli eilen, KIITOS!! Se on ihana <3

Osakainen kirjoitti...

Kun itseänsä arvostaa, pysyy painokin kontrollissa. Sitäpaitsi erikokoiset ihmiset tekevät elämästä mukavampaa. Olihan se aika ankeaa, jos olisi vain tikkuja kaikkialla. - Mutta mehän siis jatkamme taas ensi vuonna ;)

Possu Munkki kirjoitti...

Sain eilen luettua loppuun, mutta en kerro, miten päättyi. ;)