torstai 5. joulukuuta 2013

Susi askelmittari

Possumunkki sai kylkiäisenä askelmittarin. Tänään vapaapäivänä sitä oli oiva tilaisuus kokeilla. Aurinkokin paistoi. Näin pimeänä aikana on tärkeää käyttää kaikki mahdollisuudet valoisena aikana ulkoiluun.

Possumunkki kokeili ensin sisällä mittaria. Otti muutaman askelen. Mittari oli laskenut ne. Niinpä Possu laittoi mittarin kiinni housunvyötäröön ja lähti pihalle marssimaan. Liukasta oli, ja jään päälle satanut vielä vähän luntakin, joten varovainen sai olla.

Possumunkki käveli metsänlaitaan pururadan alkuun. Kurkisti siinä mittaria. Se näytti 2 kilometriä. Heetkinen... mutta kaupallehan tuli jo 2 kilometriä, se oli autolla mitattu. Ja kyllähän siitä ainakin kilsa oli vielä tähän pururadan alkuun. Nyt ei oltu kyllä varmasti joka askelta laskettu!

Possu otti mittarin käteensä ja käveli, se laski taas askelet, joten Possu laittoi mittarin takaisin vyötärölle. Possumunkki pisti vähän juoksuksi. Seuraavaksi pysähdyttäessä puuskuttamaan mittari oli laskenut 1,5 kilsaa. Oliko juostessa tullut askeleita tiheämmin ja enemmän, joten matkaakin oli kertynyt enemmän.?

Possumunkki jatkoi sitten matkaa hitaammin ympärilleen tähyillen, Possumunkki keräsi vähän männyn oksia kaadetuista puista, sekä mustikan- ja puolukanvarpuja, sekä suopursun oksia. Ja käveli takaisin kotiin. Kotona askelmittari näytti lenkin pituudeksi yhteensä 2 kilometriä!!!

Melkoinen huijausmittari? Epätoivohan mokoman kans iskee. Kulje ja kulje, eikä kilometrit kerry ollenkaan. Yhtä paikallaanpolkemista, kuin Possumunkin vesijuoksu. Onko tarkoituskin huijata liikkumaan enemmän kuin ei kilometrejä kerry, vaikka kuinka taivaltaisi??Kiusantekoa suorastaan!

2 kommenttia:

Osakainen kirjoitti...

Askelmittariin pitää syöttää oma askeleen pituus,jotta se kykenisi mittaamaan matkan. Mutta askeleethan ovat eri maastossa ja muutenkin aina erilaisia. Älä välitä kilometreistä. Laske vain askelia. On aika koukuttavaa yritä joka päivä jotain tiettyä askelmäärää.

Possu Munkki kirjoitti...

Toi on kai aika alkeellinen malli. Ei siinä oo nappia, mistä syöttää. Ollaan kyllä ihan eri mieltä matkan pituudesta. Mä väitän, että 8 km ja mittari että 2 km ;)