keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Se joululahja jäi mieleen...

" Hyvää Joulua, jos ei enää tässä ennen nähdä", sanoi tänään eräs tuttava hyvästellessään.
"Hy..hyvää Joulua!" änkytin vastaukseksi. Että Hyvää Joulua! Jo nyt! Se kuulosti niin hurjalta, mutta tottahan se on. Vaikka joulua on tullut toitotettua ja valmisteltua jo ties kuinka,niin hurjalta tuntuu ajatus, että se on tosiaan jo niin lähellä. Ensimmäiset joulukortitkin on jo löytyneet postilaatikosta.Pikkujouluja vietetty. Perjantaina jouluateria työkavereitten kans. Työpaikan kahvihuoneessa pipareita ja suklaata. Huh! Kyllä ne joulunpyhät menis, mutta kun joulua vietetään oikeestaan koko joulukuu!! En tosiaan toivo mitään "joulu ainaista" vaan oikeastaan vähän lyhyempikin joulu riittäisi.

Tänä vuonna Possumunkilla on pitkä joululoma. Mutta muistuu tässä mieleen eräs kerta, jolloin se loma oli huomattavasti lyhyempi. Possumunkki päivysti silloin viimeiseen asti työpaikalla. Aatonaattona. Ulkona oli paha lumipyry, ja Possumunkin oli määrä matkata autolla kauas joulunviettoon vielä sinä iltana. Possumunkki toivoi, ettei tulisi mitään viime hetken asiakkaita, niin että pääsisi mahdollismman ajoissa lähtemään sinne tienpäälle pelottavaan tuiskuun ja jouluruuhkaan.

Se päivä oli suht hiljainen. Hyvältä näytti. Sitten.. puhelin soi. Asiakas toivoi, että Possu odottaisi sen verran yli sulkemisajan, että asiakas ehtisi toimittaa asiansa. Possua harmitti. Lähtö viivästyisi sittenkin. Hyvin vastahakoisesti Possu lupasi joustaa ja odottaa.

Vihdoin viimein asiakas tuli. Hieman kireänä Possu palveli. Asiakkaan jaaritus ärsytti, kun oli KIIRE!
Possu tiesi naamastaan olevan luettavissa, että HÄIVY JA ÄKKIÄ! Asian lopulta valmistuttua Possu oli räjähtämäisillään kiukusta. Silloin... asiakas kaivoi kassistaan juuri juuri leipomansa, vielä lämpimän joululimpun ja ojensi sen Possumunkille. "Tämän takia kesti, kun piti saada ensin limput uunista. Tässä sinulle! Hyvää Joulua!"
Silloin Possumunkki olisi voinut vaipua maanrakoon! Hävetti niin paljon oma ärtyisyys. Hädin tuskin Possu sai noloudeltaan vastattua "Kiitos ja hyvääJoulua!" Ei tiennyt miten päin olisi ollut ja minne katsonut... Se joululahja jäi totisesti mieleen!!! Mikä Sinulla on kaikkein mieleenpainunein joululahja?

2 kommenttia:

HelvetinPöllö kirjoitti...

Mä oon kertonut tän monesti aikaisemminkin, ainakin omassa blogissani, ja nyt viimeksi sun Jouluhaasteessa, mutta kertaus on opintojen äiti ;)
Eikä tätä enää ehkä kukaan luekaan, kun mä oon näin myöhässä, mutta kommentoin ihan näin varmuuden vuoksi, vaikka ahneus on synti *häpeää, mutta kun edellinenkin paketti oli niin ihana*
Mutta siis se mieleenpainunein lahja:
Poikani oli n. 13-vuotias ja kaverinsa tuli vielä jouluaattoaamuna meillä käymään, lapset niin tarkkoja noista etiketeistä ole. Tämä kaveri oli kuitenkin vielä ennen kauppojen kiinnimenoa käynyt kaupassa ja siellä oli ollut joulukukat jo puoleen hintaan ja hän oli sieltä ostanut minijoulutähden, semmoisessa ihanassa kullanvärisessä suojaruukussa ja sen joulutähden hän toi MULLE. Siitä kukan tuomisesta on tullut meille perinne joka on jatkunut jo, hmm... taitaa tulla 12 vuotta, pojat on nyt 25-vuotiaita :) Se on vähän niin kuin joulurauhan julistus; vasta sen jälkeen alkaa meillä joulu :D

Possu Munkki kirjoitti...

Oi, ihana perinne!!